duminică, 22 noiembrie 2009

ARGUMENT - SIMPOZION INTERNATIONAL

ARGUMENT


Proiectul este conceput pentru a conştientiza cât mai multe persoane implicate de importanţa întelegerii şi protejării mediului înconjurător prin toate mijloacele de care dispunem.
Gradul înaintat de civilizaţie la care a ajuns omenirea creează o falsă senzaţie de echilibru şi securitate. Atât de preocupat de bunăstarea sa personală, omul a început să excludă din ecuaţia vieţii tocmai VIAŢA.
Desigur că fiecare element viu al planetei noastre are o importanţă covârşitoare (ar fi ideal să avem un pământ fertil, nepoluat, aer curat şi fără găuri în pătura de ozon, vegetaţie, floră şi faună diversificată), dar parcă APA – esenţa sine qua non are un rol esenţial. Pe de o parte APA este catalizator şi parte constitutivă a tuturor celorlalte forme de viaţă, pe de altă parte ea reprezintă pentru planeta noastră ceea ce reprezintă sângele pentru un organism viu. Având o apă „nesănătoasă” se va îmbolnăvi întreaga planetă.
Există milioane de oameni care suferă din lipsa apei. Aceştia îi cunosc cel mai bine valoarea. Noi ceilalţi care o avem la discreţie trebuie să învăţăm să o privim altfel, aşa cum spunea Jack Cousteau „să nu uităm că cercul apei şi al vieţii este acelaşi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu